top of page

luisteren

Line drawing of 87 Newland St Witham. A Georgian Town House

Geen 87 Newland Street is een uitstekend voorbeeld van een echte late 18e-eeuws Georgiaans herenhuis nu gebruikt als kantoor. Het is baksteen-gebouwd, twee verdiepingen hoog met zolders en een kelder. Een schold 'Area' aan de voorkant stappen heeft ondernomen naar de kelder; dit was de ingang voor bedienden en handelaars. Gentry OPGENOMEN de trap naar de voordeur met een bovenlicht boven. Veel andere eigenschappen had deze verdieping verlaagd tot straatniveau voor het gemak van de klanten. Hogerop is een Venetiaanse venster. Een vensterbank met versierde kroonlijst verbergt de dakrand. Het huis is een monumentaal pand. Enkele van de andere gebouwen in Newland Street, die oorspronkelijk de privé-woning, hadden soortgelijke 'Areas' om de kelder, maar zijn ingevuld.

De frames van de schuiframen zijn verzonken en aangebracht in het metselwerk zoals werd vereist door het gebouw handelingen van de dag. In ware Georgische wijze de ramen daarna geleidelijk afnemen in hoogte van de begane grond naar de zolder, het geven van een verbeterde uiterlijk van de hoogte van het gebouw. Alle raamopeningen worden overspannen door fijn conische baksteen Lintels. Tot 1930, toen de heer H F van de advocaat Bright verhuisd van zijn vorige pand in Collingwood Road, had het huis een privéwoning.

Naast de deur is een rij van 18e-eeuwse huisjes, nu kantoren, maar de laatste in de rij werd verloren aan een nieuwe bank in de jaren 1960. Dit gebouw, een monumentaal pand, was een 'Fancy Repository' run met Isabella Pepper, een varkensvlees slager en diende toen als een krant kantoor van 1950, oorspronkelijk opererend vanuit de voorkamer van het gebouw vervolgens in handen van de heer en mevrouw Albert Goede die eigenaar garage achteren. De Braintree & Witham Times verhuisde het personeel om Braintree in 1994 en het gebouw werd door het naastgelegen advocaten overgenomen. De onderstaande foto toont de drie gebouwen die deel uitmaken van het huidige pand.

bottom of page