top of page

luisteren

The Story of Witham

De originele Saksische dorp Witham was een halve mijl afstand van Newland Street bij wat we nu Chipping Hill noemen. De ontwikkeling van Newland Street, op de Romeinse weg in Colchester, kwam met de Tempeliers, een orde van 'monniken in arms'. In 1147 werden zij toegekend de Koninklijke Manor van Witham, waarvan de inkomsten was om te helpen betalen voor hun activiteiten in het Heilige Land.

In 1212 Koning John verleende de Tempeliers en het handvest voor een wekelijkse markt in een plaats genaamd 'La Lande Neve' in de parochie van Witham. Dit was het begin van wat we nu kennen als Newland Street, en de originele 'halve acre' in die tijd aangelegd percelen zijn nog steeds herkenbaar vandaag het markeren van de moderne pand grenzen.

De eerste handelaren waren kleermakers, bakkers, schoenmakers, Drapers en Salters. De stad bleef groeien, lang nadat de Tempeliers werden onderdrukt in 1312, en door de 16e en 17e eeuw wollen clothmaking werden belangrijk, doek wordt geëxporteerd Portugal en Spanje.

In de 18e eeuw werd Witham een ​​trendy stad. Het was gunstig gelegen op slechts een dag coach reis van Londen, het verstrekken van accommodatie voor de eerste overnachting op reizen naar vele bestemmingen, waaronder Ipswich, Norwich en Harwich met veel stalling voor paarden. Een tijdje bekendheid genoot als een spa, naar verluidt op basis van de bijzondere kwaliteit van een veer in de buurt van de Faulkbourne Road aan de rand van de stad, 'Assemblies' werden gehouden in het huis en spa in een of andere van de belangrijkste Inns. In deze periode veel nieuwe bakstenen gebouwen van een goed ontwerp werden gebouwd en oudere gebouwen kregen een nieuwe bakstenen front, ook al is de houtskeletbouw structuur die u Ingehouden achter de façade

Het midden van de 19e eeuw bracht de spoorweg en de scherpe daling van de coaching handel. Dit samen met een agrarische depressie resulteerde in weinig ontwikkeling van toen tot na de Tweede Wereldoorlog, hoewel Witham Bleef bezig met een goede variëteit aan winkels en een aantal industrieën.

Het was in 1964 dat de beslissing werd genomen om door te gaan met de ontwikkeling van Witham - om het een 'London groeikern' te maken. Witham was in die tijd nog een kleine semi-landelijke gemeente waaruit de bevolking heel langzaam gegroeid is ongeveer 10.000. Het plan was om nog eens 15.000 in de komende 10 jaar toe te voegen of zo het maken van een totaal van ongeveer 25.000. Dat was zo in augustus 1966 werd de eerste van de Londenaren kwam in Witham als onderdeel van de geplande uitbreiding. De stad is blijven groeien en hoewel er een bloeiende bedrijventerreinen biedt werk, veel van de bevolking gebruiken nu pendelen de spoorlijn naar Londen.

De Daarom Witham heeft van een dorp uit de buurt van de hoofdweg ontwikkelde, is een markt stad op een drukke verkeersader met een groot aantal bewoners woon-werkverkeer naar Londen. We hopen dat deze kaart zal u helpen om te zien hoe de stad haar karakter heeft weten te behouden in hun ontwikkeling, en hoe de oorsprong van de middeleeuwse markt en de Georgische kuuroord nog kan worden gezien vandaag.

Contact
bottom of page