top of page

luisteren

Line drawing of Witham Town Hall.

Ondanks zijn Georgische verschijning het stadhuis is een laat 15e-eeuws houten gebouw dat oorspronkelijk had een steiger langs de gehele voorzijde. Tot in de jaren 1790 het was onderdeel van een koetshuis genaamd The George, voordat de huidige George was zogenaamde. Er is een video in het stadhuis Information Center Dat geeft een goed idee van wat het stadhuis zag eruit als toen. In het begin van de 19e eeuw werd het omgebouwd tot een bank. Dat is wanneer het volledig is ingekapseld in baksteen en gezien de Georgische gevel en veranda en de valse bovenverdieping ramen met dummy.

Kijk naar het metselwerk: een regelmatig patroon en dun gewrichten zijn vakkundig vervalst door het invullen van de ware gewrichten met bakstenen gekleurde mortel en vervolgens beitelen Welke kunstmatige gewrichten werden gevuld in het zwart.

Het gebouw bevond zich een aantal banken, waarvan de laatste de Barclays Welke verhuisd naar een nieuw gebouw naast de deur net voor de Tweede Wereldoorlog. Dat kwam na een groothandel tabakswinkel en later Magneet & Southern vervolgens Town & Country bouwfondsen. Het werd Witham's Town Hall in 1994.

Onderstaande tekening toont de oorspronkelijke houtskelet van het gebouw begraven onder de latere metselwerk en gips. (De ontwikkeling van gebouwen in 1500 Witham is c1880 Mike Wadhams).

Timber framing of Witham Town Hall.
bottom of page