top of page

luisteren

Mondy's Shop and Town Hall.

Deze beslaat een deel van de winkel die al vele jaren Mondy's Ironmongers is geweest. Oorspronkelijk een vroeg 15e-eeuwse zaal huis veranderd in de 16e eeuw, het interieur heeft de resten van de 15e-eeuwse zaal huis en een mooie kroon paal. Wijzigingen werden uitgevoerd in de 18e en 19e eeuw toen een dubbele pui hij werd onder een nog steeds waarneembaar steiger te zetten. De bovenste verdieping strekt zich uit over een open cartway, nu gevuld met een pui. De kleinere winkel aan de rechterzijde was de centrale hal. Het pand is een monumentaal pand.

De winkel was een chemicus uit 1862 is 1902, toen werd het een smid, gevestigd in het hele gebouw. Albert Mondy was oorspronkelijk de manager, maar nam de zaak in 1922 en was daar tot 1950. Sindsdien is de winkel verschillende eigenaars heeft gehad, maar heeft de naam 'Mondy' behouden.

Alleen het centrale deel is nu de ijzerhandel. De linkerzijde heeft een kringloopwinkel, en Zadel, een Poolse delicatessen, en een bloemist geweest. De rechterzijde heeft een makelaar, een fotografisch processor, en raam blind leverancier geweest, en is nu de kunst en Framing Centre. De Kunst en Framing Center was oorspronkelijk de andere kant van de weg op nummer 82. Het overgenomen door de huidige eigenaar in 1999 werd genomen en later verhuisd naar dit gebouw in januari 2013.


Onderstaande foto toont het gebouw na Albert Mondy had overgenomen.

Mondy's Shop Newland St. Circa 1925.
bottom of page