Luister

Recess

Recess is een elegante gaultbakstenen woning uit 1840 met gietijzeren leuningen en poorten. Ooit 'Beatenberg' genoemd, veranderde het van naam na de Eerste Wereldoorlog toen nieuwe bewoners, de familie Dean, bekritiseerd werden omdat ze een Duits familielid hadden.

Het staat op de monumentenlijst als een vroeg 19e-eeuws grijs gewelf bakstenen huis met twee verdiepingen, een assortiment met drie ramen en dubbelhangende vleugels zonder beglazing. Het heeft ook een centrale deur met 6 panelen met een rechthoekig bovenlicht en heeft een houten deur met panelen met panelen, gegroefde pilasters en een kroonlijst. De ramen op de eerste verdieping hebben luiken.

Het was een legerblok tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd later een huis voor daklozen dat werd gebruikt door de stadsdeelraad van Witham, maar het is nu een heel mooi vrijstaand huis.

Text and Photographs: John Palombi and Cyril Taylor unless otherwise accredited. Illustrations: John Finch and Julie & John Denney. Translations: Google.com. Original Concept: Joy Vaughan, Witham Town Centre Strategy Group. Narration: John Rhodes
 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now