top of page

Luister

IMG_1659[1].jpg

The Old Forge

The Old Forge is ontstaan ​​uit een middeleeuws Hall House. Het is de afgelopen zeshonderd jaar gewijzigd en aangevuld, maar niet drastisch gemoderniseerd. Het middeleeuwse Hall House had een open hal met een brand in het midden van de vloer met ventilatieopeningen in het dak om de rook te verwijderen. Aan de ene kant zouden servicefaciliteiten zijn geweest en aan de andere kant van de hal slaapvertrekken (de zonne-energie). Later werden kruisvleugels toegevoegd om privacy en extra accommodatie te bieden, en later werden er nog schoorstenen toegevoegd om de rook te verwijderen. Dit huis volgde dit klassieke voorbeeld. De oorspronkelijke hal werd gebouwd in 1375 en de restauratie door de Essex County Council onthulde rookzwarte balken die nog steeds dik waren van roet van de centrale open haard.

De noordmuur heeft nog een origineel raam inclusief de groeven voor de schuifluiken. Alle schoorstenen werden in de zestiende en zeventiende eeuw toegevoegd toen er een extra verdieping aan de hal werd toegevoegd. Hierna werd de hoefsmid aan het einde en de achterkant toegevoegd. Er zijn geen gedecoreerde balken ontdekt maar het timmerwerk is grotendeels origineel en in zeer goede staat. Hoewel het nu een privéwoning is, blijven de hoefsmid en de smederij en hebben ze de sfeer van een werkplaats waar de handel al vele jaren wordt beoefend, de eerste verwijzing ernaar was in 1603.

Toen het onroerend goed door de Essex County Council werd gekocht voor reparatie, werd het in twee woningen verdeeld. De zittende smid was Melvin Baker, huurder van de smidse sinds 1971, en hij werd de nieuwe eigenaar. Hij had maar liefst duizend paarden tegelijk in zijn boeken, soms wel twaalf per dag in de smidse. Door het toenemende verkeer in Chipping Hill en toegangsproblemen worden paarden echter niet meer op de smederij geschoeid, maar werd het werk ter plaatse in hun eigen stal gedaan.

Het bedrijf werd toen voornamelijk sier- en industrieel smeedwerk. Zijn voorganger, Henry Dorking, en, voor hem, Mr. Quy, waren het onderwerp van vele pittoreske scènes uit het oude Engeland, die onder meer koekblikken en porselein versierden. Het bedrijf ging door tot het voortijdig overlijden van Melvyn Baker en er werd besloten het bedrijf voort te zetten in een unit op het industrieterrein. Het huis en de smederij werden toen een privéwoning, maar de oude smederij is nog steeds over het algemeen intact.

De oude ansichtkaartweergave hieronder laat zien hoe weinig de weergave de afgelopen honderd jaar of meer is veranderd.

Bronnen: Janet Gyford; Essex County Council; Witham & Countryside Society.

PC0100.jpg
bottom of page