top of page

Luister

! IMG_1679.jpg

20-22 Chipping Hill

Naast de smidse staat een gebouw met rode bakstenen muren en een gips dat dateert uit ongeveer 1702. Dit is nu een paar privéwoningen, maar werd gebouwd door Daniel Bedle als een alehouse genaamd de 'New White Horse', en later hernoemd de 'Kings Head' van Matthew Palmer.

Ze kregen een vergunning als The Kings Head, van 1828 (Thomas Wiggit) tot 1863 (Robert Pack). Het was een van de vele plaatsen die naar verluidt een tunnel naar de kerk hadden - er zijn er nog geen gevonden.

De herbergier moedigde alle mogelijke ontmoetingen in zijn herberg aan, omdat het hem de gelegenheid bood om een ​​maaltijd te verzorgen waarvan hij verwachtte dat hij een goede winst zou maken, vooral in de dagen van hard drinken, toen heren maar al te graag wedijverden om elkaars capaciteiten te testen.

Het 'gewone' was een vaste maaltijd voor een vaste prijs en wordt vaak genoemd in advertenties die door herbergen in lokale kranten worden geplaatst om de gewoonte aan te trekken. De Chelmsford Chronicle. 28.5.1802. beschreef een kermis op Chipping Hill op 4 juni 1802. De verjaardag van de verjaardag van Zijne Majesteit wordt zoals gewoonlijk gevierd. Een uitstekende gewoonte bij de King's Head en White Horse om 2 uur. N..B. Verscheidenheid aan amusement om de gezelligheid van de dag te bevorderen en geen vooruitgang (in een van de bovengenoemde herbergen) en dat gezonde drankje, goed zelfgebrouwen bier. '

Bronnen: Ipswich Journal; Chelmsford Chronicle; Maurice Smith; Janet Gyford; Tom Henderson.

 

 

 

 

PC0763.jpg
bottom of page