top of page

Luister

! IMG_1684.jpg

4 - 6 Church Street

4-6 Church Street was oorspronkelijk een pand uit de 16e eeuw. John Coote woonde hier van 1820 tot 1881. Hij was een welvarende meubelmaker, stoffeerder en veilingmeester. Aan de andere kant van de muur die de achtertuin scheidt van The White Horse ernaast, staat een stenen tablet in het metselwerk van John Coote, met het opschrift; DIT EINDE behoort tot J.C. 1845.

Het huis was verdeeld in de jaren 1880 en aan het einde was het huis en kantoor van George Mason Ball in de jaren 1880 en 1890. Hij was een belangrijke organisator van de Agricultural Union, veel landarbeiders woonden in Church Street. Hij was een van de leiders van de vroege landarbeidersbond en een medewerker van Joseph Arch die hier of in het huis woonde dat nu naast de deur is gesloopt, waar de winkels zijn.

Joseph Arch (10 november 1826 - 12 februari 1919) was een Engelse politicus, geboren in Barford, Warwickshire, die een sleutelrol speelde bij het verenigen van landarbeiders en het verdedigen van hun welzijn. Na hun bevrijding werd hij parlementslid.

Bronnen: Janet Gyford; Tom Henderson; Witham & Countryside Society.

bottom of page