top of page

Luister

! IMG_1688.jpg

The Old Chipping Hill School

De oorspronkelijke school werd gebouwd als een gebouw uit twee klaslokalen van rode baksteen, typisch voor de periode, en opende op 11 augustus 1902 met 63 kinderen in het register. Het werd de tweede Board School in Witham toen het Education Department er in 1900 op aandrong dat de vorige Church of England Infant School in Church Street werd gesloten, omdat deze niet aan hun normen voldeed. In 1901 werd een nieuwe locatie in Church Street verkregen, een voormalige locatie van een van de parochiekuilen.

Het was niet lang een kostschool. De laatste vergadering van de Witham School Board vond plaats op 24 september 1903 toen de twee Board Schools werden overgenomen door de Local Education Authority van de County of Essex. In 1923 werd de school gesloten toen het een tijdelijk kook- en houtbewerkingscentrum werd, totdat het in 1938 weer als school werd heropend.

In 1977 werd een verplaatsbaar gebouw toegevoegd dat de bibliotheek en kantoren huisvestte en tevens dienst deed als schoolzaal. Veel later, in 1997, werden twee gloednieuwe klaslokalen gebouwd ter vervanging van die in het oorspronkelijke gebouw. Het oude gebouw werd toen de schoolzaal en er werd een kleine lerarenkamer en een ketelhuis gebouwd. In de zomer van 2001 verhuisden aannemers ter plaatse om de resterende twee verplaatsbare klaslokalen weg te halen, en vervolgens werd begonnen met de vervanging ervan.

2002 was het eeuwfeest en werd prachtig gekenmerkt door de opening van de twee nieuwe klaslokalen. Dit betekende toen dat de kinderen veilig onder één dak toegang konden krijgen tot het leerplan. Deze verbetering was echter van korte duur, in 2010 was er nog steeds niet genoeg ruimte voor uitbreiding van de school en werd een nieuwe school voorzien in de ontwikkeling van Maltings Lane in het zuiden van de stad. De nieuwe Chipping Hill School is op 1 september 2010 in Owers Way geopend en zelfs die nieuwe school is sindsdien uitgebreid.

Het gebouw is nog steeds in educatief gebruik en herbergt nu een school voor kinderen met speciale behoeften

Bronnen: Chipping Hill School; Janet Gyford, Braintree & Witham Times; Witham & Countryside Society.

bottom of page