top of page

Luister

Entrance to Newlands Precinct, Witham.

Newlands Shopping Center

Met de komst van de uitbreiding Witham's in 1966, werd het centrum van de stad 'gemoderniseerd' met een nieuw winkelcentrum. Een grote Georgische huis bekend als 'The Wilderness' werd gesloopt, samen met een aantal aangrenzende winkels, om de ruimte die nodig is voor herontwikkeling bieden. De Newlands winkelcentrum en een aantal nieuwe winkels werden vervolgens gebouwd op de site, in 1969 wordt voltooid.

The Wilderness was een late 18de eeuw drie verdiepingen tellende gebouw, oorspronkelijk twee particuliere woningen. In 1929 werd de begane grond verbouwd drie winkels. Vanaf dat moment tot vlak voor de sloop van het linker winkel Reginald Turner's Tailors en Outfitters was geweest en de twee aan de rechterzijde waren de Huis & Colonial Stores.

Naast The Wilderness was een vroeg-19e-eeuws gebouw, bestaande uit een dubbele gevel winkel met woonruimte boven. De bovenste verdiepingen strekte zich uit over een breed kar ingang aan de rechterkant. Zijn schilddak leien dak was verborgen achter een vensterbank. Het had dubbele schuiframen met inzet frames en verborgen, en achter was een groot magazijn. De winkel en de kruidenier in werking was gesteld door veel eigenaren van de jaren 1800 tot de afsluiting in 1965. De laatste bezetter Budgen was een supermarkt.

Verder naar rechts was een twee verdiepingen tellend houten gebouw met twee kopgevels aan de straatkant. Gedurende de 20e eeuw veel bedrijven het gebouw, inclusief Gage kapper en tabakswinkel, tabakswinkel Rippon, Planter's Tea & Coffee Merchants, en Denen de schoonmakers hadden bezet.

Andere winkels werden gesloopt en graan handelaren, Richardson & Preece en luxe goederen en fruit winkel gerund door A & E Braid, en Edward Spurge's Drapery en hoedenmakers winkel. Deze winkels waren rond waar Boots zich nu bevindt.

Onderstaande postkaart toont de rij winkels voor herontwikkeling.

Newland St Witham before shopping precinct was built.
bottom of page