Luister

Witham Bibliotheek


Het voorste gedeelte van Witham Bibliotheek werd gebouwd ongeveer 1830 als een groot huis genaamd White Hall, die een privéwoning tot ongeveer 1905 was In 1837, Jacob Pattisson, Witham en rijke landeigenaar, kocht het en verhuurde het aan een advocaat, Joseph Blood. Rond 1840, Joseph was in staat om te kopen White Hall en hij introduceerde vele verbeteringen en breidde het land. Hij passeerde de eigenschap dat hij zijn zoon, William Bindon Blood, die een prominente advocaat Witham werd.

Van 1905 tot ongeveer 1914 het huis werd gebruikt als een particuliere school voor jongens, die bekend staat als 'Whitehall College'. Dan is de metalen bolders in de voorkant van het gebouw maakt nu deel uit van een omheining van een woning in een woonwijk van de stad. De school sloot aan het begin van de Eerste Wereldoorlog en werd het gebouw leeg. Tijdens de oorlog, werd het door het leger overgenomen als een knuppel voor soldaten.

In 1926 werd het huis omgebouwd tot de Whitehall Cinema met een auditorium gebouwd op de achterzijde. De bioscoop gesloten in 1964. Het werd later gerestaureerd als een bibliotheek, opening in 1981. De Palladiaanse gevel is deels modem en de wederopbouw van de originele 19e-eeuwse façade. De ijzeren bolders zijn speciaal herschikking van originele mallen. De Dorothy L. Sayers Center, met memorabilia in verband met de beroemde schrijver die in de omgeving in het huis met een plaquette leefde, is gehuisvest in de bibliotheek.

Onderstaande postkaart weergave toont het gebouw als een bioscoop.

Text and Photographs: John Palombi and Cyril Taylor unless otherwise accredited. Illustrations: John Finch and Julie & John Denney. Translations: Google.com. Original Concept: Joy Vaughan, Witham Town Centre Strategy Group. Narration: John Rhodes
 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now