top of page

Listen

Line drawing of Witham Town Hall.

The Garden is momenteel gesloten voor reparaties

De stijltuin, aan de achterkant van het stadhuis, was een zorgvuldig ontworpen en aangelegde Tudor-tuin als een juweel in het centrum van de stad. De tuin van een hectare groot, ontworpen door BDC-landschapsarchitect Jenny Mugford, heeft gezorgd voor een echt gemeenschappelijk bezit.


Er zijn drie secties - fysica, kruiden en fruit. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Het versterkt het bestaande erfgoedcentrum in het stadhuis, inspireert schoolkinderen om projecten te doen op Tudor-tijden en leert ons allemaal een beetje over het leven in de 16e eeuw.


Kinderen keken gefascineerd toe hoe ambachtsman William Wall het latwerk van eiken creëerde en Malcom Bendall de omheining van de wanden opzette. De aanplant van de tuin werd gedaan door Dave Jepson, maar het idee achter het allemaal kwam van BDC landschapsambtenaar Melvyn Crow. Hij suggereerde dat, aangezien de goedkeuring van de gebruiksplanning van de renovatie van het stadhuis afhankelijk was van het landschap van de tuin, het meer verbeeldingskracht zou scheppen om een ​​tuin te creëren in een periode dan in een moderne.


De gemeenteraad zag de voordelen van het idee, en het kostte ongeveer £ 10.000, maar het zal de gemeenschap veel voordelen opleveren - veel meer dan een modern aangelegde tuin.


Toen de gemeenteraad voor het eerst het 16e-eeuwse stadhuis betrok, was de tuin verlaten, bedekt met onkruid, boompjes en bramen. Het is nu getransformeerd met traditionele stoelen, een met wijnranken bedekt prieel en honderden planten. Alles aan de tuin is minutieus onderzocht en er zijn geen planten te vinden die niet in een Tudor-tuin zouden zijn gegroeid.


Bronnen: Witham Town Council; Janet Gyford.

Timber framing of Witham Town Hall.
bottom of page