top of page

luisteren

! w881 chipping hill bridge with reflect

Hoewel de wet van het land niet kon dwingen tot het bouwen van een brug waar niemand had gestaan, probeerde het altijd om het herstel van een bestaande brug op te leggen aan iedereen die ze dachten te moeten accepteren. De records in het vroege kwartaal, die zijn bewaard voor Essex, bevatten frequente vermeldingen die controverses aantonen die plaatsvonden bij de beslissing wie de reparaties zou uitvoeren. Inbegrepen in deze was het onderhoud van de brug bij Chipping Hill. Het was in een herenhuis van de kroon, dus het was dat koningin Elizabeth I verantwoordelijk zou worden gehouden voor de reparatie in 1580. Ook dat 'Chipping Witham bridge is in grote verval en de koningin God red haar Grace is de juiste eigenaar en de heer Harvey is boer en we weten niet wie het moet redden, maar de koningin '. In 1581 werd echter vermeld dat het ook de verantwoordelijkheid van de provincie zou kunnen zijn.


Veel van de vroege bruggen waren gemaakt van hout en waren alleen geschikt voor voetgangers of reizigers te paard, niet breed genoeg om verkeer op wielen te nemen. In oktober 1786 werd er een subsidie ​​verleend door de kwartiersessies ten koste van het bouwen van de Chipping Hill-brug in baksteen, zodat deze de doorgang van rijtuigen kon accommoderen. Tegen 1860 waren de meeste bruggen over de snelwegen de verantwoordelijkheid van het graafschap geworden.


Chipping Hill Bridge staat op de lijst van graad II, beschreven als 'Built 1770 door Charles Malyon en Samuel Humpherys, Witham-metselaars. Rode baksteen met stenen. Een smalle brug met 5 bogen. Aan beide zijden steekt een eenvoudige betimmering van baksteen uit boven de bogen op een rond baksteenoverhangend deel met een bakstenen band erboven.


De coping heeft een inscriptie uitgehouwen door twee soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog, soldaten Edwards en Baylis, die range wardens waren in het 7th Royal Warwick Regiment. De inscriptie bevat de wapens van het regiment, hun namen en hun functie, verschillende namen van Warwickshire-steden en de datum 1/6 1915 binnen een schild. Het heeft nu te lijden gehad onder de verwoestingen van tijd en weer en is nauwelijks zichtbaar.


Het voetpad werd in de jaren zeventig omgeleid naar de houten loopbrug langs de oude bakstenen brug.


Bronnen: Janet Gyford; Braintree & Witham Times; Maurice Smith; Witham & Countryside Society; foto Braintree & Witham Times.

bottom of page