top of page

Listen

! River Walk BU010 am cropped.jpg

De Moat Farm-achtervolging verbinden met de River Walk is een bakstenen boog met drie boogjes uit de vroege negentiende eeuw. De rivier werd doorkruist door een doorwaadbare plaats voordat deze werd gebouwd. Het ene uiteinde is nu afgesloten om te voorkomen dat het verkeer van voertuigen van de Moat Farm Chase naar de River Walk gaat. Het spoor dat het ondersteunt is van de oudheid en verbindt de IJzertijd en Saksische nederzetting van Chipping Hill met de Romeinse weg.

De brug werd gebouwd in 1800, met de originele doorwaadbare plaats ernaast nog steeds gebruikt door karren tot rond de jaren 1960. Eind 2015 zakte een deel van een latere toevoeging om een ​​poort aan de River Walk-zijde van de brug te vormen in elkaar en werd verwijderd. Tegelijkertijd werd opnieuw verwezen, waardoor de oorspronkelijke structuur intact en in goede staat bleef.


De Saksische burgh is duidelijk te zien vanaf de River Walk hier, en het is waarschijnlijk uit het Saksische tijdperk dat de naam 'Moat Farm' is ontstaan. Er is een vermelding dat de boerderij in 1573 bekend staat als 'Meate'. Dit is een meer waarschijnlijke verklaring van de naam dan dat deze is afgeleid van een gracht rondom de burh. Het is mogelijk dat in 1086 de geïnformeerde mensen van de Witham Hundred zich verzamelden om de vragen van koning Willem te beantwoorden bij het maken van de Domesday Survey, aangezien het mogelijk de plaats was waar de honderd rechtbank werd gehouden, vaak de 'Moot' genoemd. '.


Bronnen: Janet Gyford; Braintree & Witham Times; Maurice Smith; Witham & Countryside Society

bottom of page