top of page

luisteren

! IMG_1306.jpg

Network Rail Bridge 177 verbindt de rivier de Brain met een viaduct dat nu ook Armond Road overspant. Zijn vier vijf-ring drie gecentreerde bogen zijn van 30ft spanwijdte. De hoogte is slechts 26ft. De bogen zijn in rode baksteen, wat betekent dat het hele viaduct ooit hetzelfde was, maar sindsdien grotendeels is aangepast. De borstwering is verwijderd.


De uitbreiding van de Eastern Counties Railway van Brentwood naar Colchester werd pas in 1843 geopend. Tegen 1841 werden contracten verhuurd voor de bouw van de spoorweg naar Witham met inbegrip van een 'Witham Embankment: 40.000 kubieke meter met 180.000 kubieke meter te voltooien'. Ook het 'Witham Mill Head Viaduct van 4 bogen, 30ft. overspanning, 25ft. in de hoogte werd opgericht '. Gezien al deze werken met de hand werden uitgevoerd, inclusief alle opgravingen en taluds, was het echt een enorme onderneming en een opmerkelijke prestatie.


De wegbrug over de rivier de Hersenen is te zien op de voorgrond van de foto hierboven. Het werd gebouwd door ontwikkelaar Carter en Ward van Wickford, die het aangrenzende landgoed in de vroege jaren zestig bouwden. Dit was toen de weg door een van de bogen werd aangelegd en op 19 juni 1962 door Witham UDC werd aangenomen. De verkeersbrug was blijkbaar met enige moeite gebouwd, maar de problemen werden niet vastgelegd.


Bronnen: Peter Kay (Essex Railway Heritage Supplement); Witham & Countryside Society

bottom of page