Listen

Network Rail Bridge 176 overspant het River Walk-pad tussen Guithavon Valley en Highfields Road. De brug werd gebouwd als een 23ft overspanning, 38ft lange onderstreepte tunnel met een halfronde boog met vijf ringen. In dergelijke gevallen werd eerst de 'tunnel' gebouwd en de dijk eroverheen gekanteld. Deze brug is in een lichtgele baksteen (in tegenstelling tot de andere originele bruggen in Witham). Sindsdien heeft het wat graffiti opgelopen, dat is overschilderd.


De uitbreiding van de Eastern Counties Railway van Brentwood naar Colchester werd pas in 1843 geopend. Tegen 1841 werden contracten verhuurd voor de bouw van de spoorweg naar Witham met inbegrip van een 'Witham Embankment: 40.000 kubieke meter met 180.000 kubieke meter om te voltooien. Aangezien deze werken met de hand werden uitgevoerd, inclusief alle opgravingen en taluds, was het echt een enorme onderneming en een opmerkelijke prestatie.


Bronnen: Peter Kay (Essex Railway Heritage Supplement); Witham & Countryside Society

Text and Photographs: John Palombi and Cyril Taylor unless otherwise accredited. Illustrations: John Finch and Julie & John Denney. Translations: Google.com. Original Concept: Joy Vaughan, Witham Town Centre Strategy Group. Narration: John Rhodes
 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now