top of page

luisteren

LHS_Image92.jpg

In januari 2010 ontving beeldend kunstenaar, Elaine Tribley, een opdracht van Essex County Council om een ​​ontwerp te maken voor de nieuwe brug die wordt gebouwd in Guithavon Road, Witham.


De brug doorkruist de rivier de Brain langs Witham's River Walk en volgens records zal de vierde brug worden gebouwd in deze positie. Maurice Smith schreef dat de brug aan de Guithavon Road altijd een parochiebrug was geweest, omdat hij niet op een hoofdweg ligt. In feite was het pas in 1855 dat deze weg gewijd was aan het publiek. In juli 1860 werd de mening uitgesproken dat de brug moest worden verwijderd en een nieuwe moest worden opgetrokken in ijzer of baksteen. Het was pas in mei 1862 dat aanbesteding werd aanvaard voor zijn reparatie. De brug werd opnieuw gemeld als zijnde onveilig in 1912 als gevolg van het verval van hout dat op het metselwerk rust. In januari 1914 kreeg de landmeter de opdracht om plannen en offertes te krijgen voor een nieuwe brug van gewapend beton. De datum 1914 met de letters "W.U.D.C." was te zien op die brug.


Die brug uit 1914 werd in januari 2010 gesloopt, toen hij werd vervangen door een nieuwe betonnen brug die in april 2010 opnieuw werd geopend voor het publiek. Het ontwerp dat door Elaine Tribley was gemaakt, werd op de betonnen borstweringen weggeschraapt en individueel afgeleverd en neergelaten. met een kraan. Een inscriptie werd ook in de binnenzijde (verkeerzijde) van de borstweringen gestraald, ontleend aan een citaat van Horace Walpole, 1749, verwijzend naar deze rivier een beetje stroomopwaarts bij Chipping Hill '' Er zijn zoete weiden die van een heuvel vallen en weer opstaan de andere kant van de mooiste kronkelende stroom die je ooit hebt gezien '.


Bronnen: Essex County Council; Maurice Smith; Witham & Countryside Society

bottom of page