top of page

Listen

! IMG_1303.jpg

Network Rail Bridge 174 overspant Blunts Hall Road, is een aantrekkelijk ontwerp met pilasters aan weerszijden van de vierringige halfronde boog, gebogen vleugelwanden en stenen coping. De overspanning is 14ft 10in en het is gebouwd in rode baksteen.


De uitbreiding van de Eastern Counties Railway van Brentwood naar Colchester werd pas in 1843 geopend. Tegen 1841 werden contracten verhuurd voor de bouw van de spoorweg naar Witham met inbegrip van een 'Witham Embankment: 40.000 kubieke meter met 180.000 kubieke meter om te voltooien. Gezien al deze werken met de hand werden uitgevoerd, inclusief alle opgravingen en taluds, was het echt een enorme onderneming en een opmerkelijke prestatie.


De Braintree & Witham Times berichtten op 16 juli 2015: "Een weg kan tot volgende maand worden gesloten terwijl er wordt gewerkt aan een afbrokkelende spoorwegbrug. Ingezetenen in Blunts Hall Road, Witham, hebben een brief van Network Rail ontvangen waarin staat dat reparaties misschien pas op 7 augustus voltooid zijn. Men denkt dat een trein met ballastreinigers, die nieuw materiaal onder de rails legt, ervoor zorgde dat metselwerk van de brug viel. 4 juli". De reparaties hebben plaatsgevonden en de brug is weer veilig.


Bronnen: Peter Kay (Essex Railway Heritage Supplement); Braintree & Witham Times; Witham & Countryside Society

bottom of page