top of page

luisteren

Line drawing of Witham Town Hall.

Guithavon Valley

River Walk Armond Road naar Guithavon Road. Dit deel loopt parallel aan de spoorlijn en is gedeeltelijk gevormd uit een oude vuilnisbeltip. Het heeft bos langs de spoordijk en sommige herdenkingsbomen rond een open recreatiegebied. Er zijn een aantal gebieden voor dieren in het wild, voornamelijk met nestels, en een pad loopt langs de rivieroever.


Het water meetstation is hier met de bijbehorende gebouwen versierd met een thema uit de Eerste Wereldoorlog door The New Rickstones Academy. Er is ook een eendenvijver, opgegraven als een evenwichtende vijver in 1972 en nu omringd door wilgen. The Walk loopt op dit punt door het Old Mill House, ooit bekend als Newlands Manor Mill. Later was het eigendom van Blyth, molenaars, die ook een winkel in Newland Street hadden. Het staat op de monumentenlijst en wordt beschreven als een groot 18e-eeuws bakstenen huis met 19e-eeuwse verbouwingen, hoewel de houtmolen een moderne reproductie is. Het belangrijkste voetpad van Chipping Hill (Moat Farm Chase) naar het stadscentrum (Lockram Lane) was ooit de deur naar het molenhuis voorbij, maar werd een beetje verder stroomafwaarts verplaatst naar de bestaande locatie in de jaren zestig.


Het voetpad begint bij het spoorwegviaduct in Armond Road, waar het zich snel verdeelt voor de lus langs de oever van de rivier. Het hoofdpad en de cycleway dalen af ​​naar de eendenvijver, waar het een pad oversteekt dat naar het zuiden leidt naar Mill Lane en Guithavon Street voor het stadscentrum, en het noorden onder de spoorweg naar Highfields Road en Chelmer Road. Het hoofdpad gaat dan verder naar het westen, naar Guithavon Road tussen een weide en de rivier.


Bronnen: Janet Gyford; Witham & Countryside Society; Ruth en Ron Fosker; Janet Gyford.

! RWMap-0003C.jpg
bottom of page