top of page

Listen

! IMG_1274.jpg

The River Walk

Witham-inwoner Tom Henderson was Assistant County Planner bij de Essex County Council in de jaren zestig toen Witham onder een GLC-regeling werd uitgebreid. Hij maakte deel uit van het planningsteam van de County Council en werkte samen met Witham Urban District Council aan een plan voor de toekomst van Witham met een voorstel voor een rivierwandeling. Toen hij later voorzitter werd van de Witham & Countryside Society, kon hij de betrokkenheid voortzetten om het project afgerond te zien, zelfs na zijn pensionering.


Dit heeft de stad een mogelijk uniek groen lint gegeven, van het noorden tot het zuiden, en biedt een groene ruimte dicht bij het centrum van de stad. In april 2005 werd Witham Town Council verantwoordelijk voor het beheer van de River Walk.


 De River Walk is een belangrijk kenmerk van het Witham-landschap met recreatieve ruimte om te genieten van wandelen, fietsen en ontspannen. Het is ook een paradijs voor dieren in het wild, dat profiteert van een aantal habitats. De rivier zelf is de thuisbasis van een verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder ijsvogel en watermepper. Grasland bestaat uit weide met wilde bloemen en brandnetels.

 

Tik / klik op een kaart of een koers om een ​​deel van de River Walk te selecteren.

Bronnen: Witham Town Council; Witham & Countryside Society; Ruth en Ron Fosker; Janet Gyford.

 

Timber framing of Witham Town Hall.
RWMap-0004B.jpg
! RWMap-0003C.jpg
RWMap-0006D.jpg
! RWMap-0007E.jpg
bottom of page