top of page

luisteren

Line drawing of Witham Town Hall.

Howbridge

Dit deel loopt van Bridge Street naar Maldon Road en wordt voornamelijk aangelegd om recreatiegras te openen. Langs dit gedeelte bevindt zich een backchannel en een gebied dat moet worden aangewezen als lokaal natuurreservaat.


The Backwater Channel brengt de oude rivier weer tot leven. Een project dat in 2012 door Essex Wildlife Trust werd uitgevoerd, heeft toegang gekregen tot de oude, originele, verzande rivierbedding en heeft het geopend zodat de rivier niet langer alleen door de kunstmatig gestrekte 'Mill Race' stroomt. Het verjongde oude kanaal baant zich een weg over de site door verschillende bochten, meanders genoemd. Deze natuurlijke kanaalvorm helpt de stroming van water te vertragen en vermindert de kans op overstroming stroomafwaarts door water terug te houden. Dit gebied wordt al erkend vanwege het belang ervan voor dieren in het wild en is aangewezen als Local Wildlife Site.


Het pad van Bridge Street heeft open gras aan de ene kant en kijkt uit over de rivier naar Moorfield Court aan de andere kant. Het pad loopt dan via een opening naar Luard Way naar een kant, tegenover waar het Backwater Channel de hoofdbedding verlaat. Het pad gaat verder naar het brede grasgebied naast Pattisson Close en het Howbridge Estate, gebouwd in de vroege jaren 1950 door de toenmalige Witham Urban District Council architect Stanley Bragg. Vlak voordat de wandeling begint, ligt Howbridge Hall, een boerderij uit de 16e eeuw. Dit landhuis en boerderij wordt genoemd in de Domesday Survey en heeft uitgestrekte tuinen en vijvers. Terwijl de wandeling overgaat in dit brede gebied, kruist een pad van Laurence Avenue het hoofdpad en vervolgt het naar het stadspark langs Helen Court en het terrein van de Hockey and Cricket Club. Het hoofdpad gaat dan verder naar Maldon Road, net voorbij Sauls Bridge. Hier is er een verbinding net ten noorden van de brug naar Whetmead Nature Reserve en The Blackwater Rail Trail. Volgend op het pad naar het park, aan de linkerkant, is het lokale natuurreservaat en aan de rechterkant een open grasveld voor recreatief gebruik.


Bronnen: Witham Town Council; Witham & Countryside Society; Ruth en Ron Fosker; Janet Gyford.

! RWMap-0007E.jpg
bottom of page