top of page

Luister

! Chipping Hill 12.jpg

Temple Villas

10-12 Chipping Hill staan ​​samen bekend als Temple Villas. Nummer 10 is sinds de bouw van c1850 continu in gebruik geweest, terwijl nummer 12 minstens 25 keer van eigenaar is veranderd en vervallen was gedurende een tijd dat het huis open was van kelder tot dak na de Tweede Wereldoorlog tot de jaren zestig

Dr. Charles Milne OBE en zijn vrouw hebben, na zijn dienst bij het Royal Medical Corps tot de rang van kolonel, de vorige eigenaar gedumpt. Dr. Milne had een succesvolle praktijk in Wales. Toen hij in 1932 met pensioen ging, kwam het gezin in Witham wonen. In 1935 verhuisden ze naar nr. 10 waar ze bleven tot de dokter stierf in 1951.

Een van de dochters was Marjorie Milne die in die periode ook af en toe hier woonde. Marjorie, afgestudeerd aan Cambridge, werd een christelijke filosoof en kreeg al snel een reputatie als religieus schrijver, leraar en missionaris. Ze stierf in 1977, op 70-jarige leeftijd, nadat ze haar leven had gewijd aan het promoten van christelijke waarden en eenheid. Brian Frost heeft een boek gepubliceerd met de titel 'Glastonbury Journey', dat het verhaal van haar leven vertelt. Dit huis heette ooit 'schoorstenen'.

Dit hoge paar halfvrijstaande huizen is belangrijk voor het lokale landschap en het karakter van het Chipping Hill Conservation Area, zoals te zien is aan het begin van de 20e-eeuwse ansichtkaart hieronder.

Bronnen: Tom Henderson; Cyril Taylor; Witham & Countryside Society; Janet Gyford.

Duplicates-0016.jpg
bottom of page