top of page

Luister

! IMG_0405.jpg

The Railway

De spoorlijn heette tot 2014 historisch The Albert en met de Grange (naast de deur) bevinden zich op de plaats waar de Tempeliers en later de Hospitaalridders een kapel en boerderijgebouwen hadden tot c1500. Het werd in 1842 gelicentieerd als The Albert en had ooit het boegbeeld van een Afrikaans opperhoofd buiten (1880-1990 - zie onderstaande foto). Het werd uit Londen gehaald door herbergier George Best.

De Albert bevond zich te midden van 25 hectare grond die eerder de "locatie van het landhuis van Witham" was geweest. Het was waar het landhuis zou zijn geweest als er een was geweest (in plaats daarvan woonden de heren van het landhuis in Cressing Temple).

Lokale historicus Maurice Smith schreef in de jaren zestig 'The Ancient Order of Foresters ontmoette elkaar in het Albert Hotel en hun filiaal werd' Court of the Indian Chief 'genoemd naar het boegbeeld dat buiten het hotel stond. In de loop van de huidige eeuw begonnen de ceremoniële activiteiten van de verenigingen af ​​te nemen en werd het moeilijker om lid te worden na de introductie van de National Health in 1948. In de jaren 1950 onthulde de clubzaal van de Foresters in het Albert Hotel enkele van de vroegere glorie.

In september 2013 brak in de pub een brand op de eerste verdieping uit. Oorspronkelijk was de opening gepland onder een nieuw management en een nieuwe naam, The Railway, medio december. De door de brand veroorzaakte schade was echter groter dan aanvankelijk werd aangenomen en is pas in januari 2014 heropend.

Bronnen: Janet Gyford; Witham & Countryside Society; Albert Poulter; Braintree & Witham Times.

Index70_Image88.jpg
bottom of page