top of page

Luister

! IMG_1681.jpg

Druggles & Struggles

Vlak voor de kerk staat een vakwerkhuis uit het begin van de zestiende eeuw met aan weerszijden kruisvleugels. Nrs. 26-28 Chipping Hill zijn lokale huizen met een typische Essex cross-wing vorm. No 26 is een halverwege de veertiende eeuw hal en cross-wing. Nr. 28 is een kruisvleugel uit de late veertiende of vroege vijftiende eeuw die oorspronkelijk dienst deed als een nu afgebroken zaal.

Ze werden rond 1500 als een enkel huis gebouwd, dat later werd opgedeeld in drie woningen, maar uiteindelijk terugkeerde naar een enkele woning. Ze zouden oorspronkelijk een inbreuk op de green zijn geweest, evenals een rij huisjes voor dit gebouw die in de jaren dertig werden afgebroken. De arbeiders kregen een bonus omdat ze de site op tijd presentabel maakten voor een belangrijke bruiloft, wat ze deden door het puin op de green te strooien om een ​​nieuwe oprit naar de kerk te vormen. De oorspronkelijke rit langs de huizen die naar beneden gaan. De Old Forge is nu begroeid.

De ansichtkaart hieronder toont de huisjes met de verloren huisjes op de voorgrond en de oorspronkelijke rit naar de kerk.

Bronnen: Janet Gyford; Tom Henderson.

 

PC0205.jpg
bottom of page