top of page

Luister

! IMG_0792.jpg

Opgemerkt moet worden dat er sinds 1874 op deze locatie is gemout, hoewel Bairds hier al sinds 1924 de oude Greys Maltings overneemt.

Bairds werd in 1823 in Glasgow opgericht en is een van de oudste mouterijen in Europa. In 1960 waren er meer dan twintig vloermouterijen in gebruik in Engeland en Schotland. Bairds werd een overheidsbedrijf in 1896. In 1989 sloot Bairds zich aan bij de groeiende Canada Malting Group, een van de grootste mouterijenbedrijven ter wereld. Canada Malting was begin jaren 60 betrokken bij het oorspronkelijke ontwerp van de moderne Witham-mouterijen. De uitbreiding is continu doorgegaan en in het najaar van 1991 is de investering van Canada Malting in de nieuwe fabriek in Witham afgerond.

De Witham-fabriek is de grootste van de Bairds-mouterijen met een totale jaarlijkse productie van ongeveer 53.000 ton. De site is oorspronkelijk opgericht in 1926 toen er een 'traditionele' vloermouting werd gebouwd. Door grote investeringen in de afgelopen jaren is de site veranderd in een van de modernste van het land.

De fabriek werd in 1991 in gebruik genomen na uitgebreide ontwerpontwikkelingen en beschikt met name over transportbandapparatuur en het gebruik van roestvrij staal voor alle schepen die tijdens de verwerking in contact komen met de mout. De installatie is volledig geautomatiseerd, inclusief het moutsilocomplex.

Witham ligt in het hart van de 'graanschuur van Engeland', dus de belangrijkste bron van materiaal is East Anglia, door velen beschouwd als het beste gerstteeltgebied in het Verenigd Koninkrijk.

Vanuit de belangrijkste productiefaciliteiten wordt mout geproduceerd voor grote brouwers in binnen- en buitenland. Echter, volgens een traditie binnen het bedrijf van meer dan honderd jaar, produceert en levert het Roast House in Witham een ​​verscheidenheid aan gespecialiseerde gekleurde mouten die het vaakst vereist zijn door de kleinere traditionele brouwers, zowel in het VK als over de hele wereld.

Bronnen: Bairds Malt; Witham & Countryside Society; Great Eastern Railway Society;

! 26024.jpg
bottom of page