top of page

Luister

IMG_2002.JPG

The Woolpack

Volgens de Dictionary of Pub Names is de Woolpack een groot pak wol, balen klaargemaakt voor vervoer of verkoop. De woolpack zou een bepaald gewicht van 240 pond hebben gehad, terwijl de woolack een onbepaald gewicht had.

De Woolpack PH is een 17e-eeuws vakwerk en gepleisterd gebouw. hoewel het is gewijzigd, toegevoegd aan en in de 18e eeuw werd een nieuw rood bakstenen front met een borstwering toegevoegd. Het interieur heeft een zichtbare houten lijst en heeft nog steeds zijn twee balken, hoewel het werd vergroot toen een van de langst dienende hospita van Groot-Brittannië uit haar café werd bevolen. Na 50 jaar achter de bar, na de overname van haar man in 1939, besloot de toenmalige Truman-brouwerij, haar huisbaas, dat het niet langer economisch haalbaar was om het als een pub te behouden. Het werd verkocht, maar opende later weer als een pub na een opknapbeurt en meer kamers werden geopend als bar.

De Woolpack Inn heeft een oud bakhuis aan de achterkant, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van de uitgebreide Inn-stalling en later werd gebruikt als vergaderruimte voor de Ancient Order of Buffaloes. De begane grond van de oude bakkerij ligt, hoewel perfect droog, ver onder het niveau van het kerkhof en het gebouw werd later omgebouwd tot flats.

Bronnen: Janet Gyford; Braintree & Witham Times; Witham & Countryside Society.

 

 

PC0603.jpg
bottom of page