top of page

Luister

Line drawing of Witham Town Hall.

Een verkoop van onroerend goed in de White Hart Inn in 1830 verkocht een uitgebreide eigendomswoning met een 70 voet voorgevel in 'beslist het beste deel van de stad Witham'. Deze twee huizen (Nos 25 en 27 Maldon Road), werden gekocht door John Stammers die £ 1050 voor hen betaalde. Het grotere huis, nu Crofters Wine Bar, werd toen ingenomen door een kleermaker en een draper, en de andere door een maïsfactor. Er was een kelder en een kleine verharde tuin met het gebruik van een pomp die uitstekend water had, en een rijke tuin achter zich, samen met een houten huis en een kippenhok. Aan de achterkant was ook een stal, die gebruikt kon worden als een chaise-huis, met een graanschuur erboven.

Het huis werd verhuurd aan verschillende huurders tot 1867, toen weduwe Issac stierf en het onbezet werd. Het pand, toen bekend als Falcon Croft, was eigendom van een bakker en John Woolings gaf de Croft in 1871 aan zijn tweede vrouw als huwelijksgeschenk. Ze hebben er nooit in gewoond en het werd verhuurd tot 1896 toen het werd verkocht. De Croft had toen verschillende eigenaars of huurders, waaronder Brewsters Harness Makers die een winkel hadden aan de andere kant van Maldon Road.

Het behoorde later toe aan de Ryder-familie en werd toen tot Ladies Hairdressers tot 1976, toen Mr Ivor Bird het kocht. Voor de volgende twee jaar was het Falcon Croft Antiques, daarna werden renovaties uitgevoerd en werden de oude balken die waren gepleisterd onthuld. Sinds 1981 is het een zeer succesvolle Wine Bar en Bistro, en het restaurant is uitgebreid en de serres hebben toegevoegd, en er is nu een parkeerplaats waar de oorspronkelijke stallen stonden. In 1988 werd een koppeling gemaakt op het niveau van de eerste verdieping, boven de ingang van nr. 27.

Deze kant (nr. 27) was Penny Lane Boutique, Bennissimo Beauty Salon en was leeg van 1996 tot 2002 toen 'A Change of a Dress' het roer overnam. Dansmuziek / Complete Dance was er vanaf november 2007 en het werd 'The Dressing Room' in januari 2013.

Bronnen: Witham & Countryside Society (Barbara Woolings); Janet Gyford; Braintree & Witham Times; en Ivor Bird (Ivor Bird's Eye View).

bottom of page