top of page

Luister

Line Drawing of 33 Newland St, Witham.

El Pulpo


Dit kleine terras van winkels tegenover Collingwood Road wordt gevormd door een aantal zeer oude gebouwen. Het verst naar rechts is alles wat overblijft van een 15e-eeuws vakwerkhuis zaal open huis. Dit was haar linker vleugel, eenmaal jettied, met een gevel aan de straatkant. De centrale hal zou hebben gestaan, waar de modem gebouw naast de deur nu staat. Oorspronkelijk deze vleugel gehuisvest de kamers en de service in de winkel de twee kozijnen aan de nu ontbrekende centrale hal nog steeds te zien. Een open haard en de nog resterende schoorsteenstapel werden toegevoegd in de late 16e eeuw en de vleugel omgezet in een salon.

In de winkel naast de deur is een grote stenen open haard met een massief eiken balk, welke deelden dezelfde schoorsteen. De gebouwen werden volledig gerestaureerd in 1989 en is een monumentaal pand.

No 33 was een slagerij uit 1874 is 1917, toen werd het een hardware winkel. Vanaf 1933 is 1969 was dit Cutt's visboer en vervolgens kapper Sweeny totdat renovatie in 1989. Na deze vernieuwing is gehuisvest de Woolwich Building Society for vele jaren en dan na leeg was voor een aantal jaren werd een theewinkel, en nu El Pulpo tapasbar .

Hieronder is tekening van het gebouw te laten zien waar het oorspronkelijke huis stond hal van een architect.

bottom of page