top of page

Luister

! IMG_2602.jpg

The Spread Eagle

 

Tijdelijk gesloten.

The Spread Eagle nagenoeg een 16e-eeuws houten gebouw met vele latere wijzigingen. De plaquette met de datum van AD 1300 werd in de jaren 1920 toegevoegd en waarschijnlijk een Verwijst Eerder dit gebouw op deze site, zeker niet de huidige. Het grootste deel van de inrichting en de voorste ramen zijn uit de 19e eeuw. De rechter gevel over de voorkant is een winkel in de Nederlandse stijl en draagt ​​een adelaar (zonder vleugels) bovenop.

Tijdens de 18e en het begin van de 19e eeuw The Spread Eagle was een prominent koetshuis en heeft nog steeds zijn grote coach ingang. De herberg was naar verluidt betrokken zijn bij mensensmokkel. Contraband van de oude haven van Maldon, acht mijl afstand, werd hier gebracht. Het heeft een valse schoorsteen en andere schuilplaatsen, waar de goederen kunnen worden verborgen voor de accijns mannen.

De drie verdiepingen tellende Regency huis aan de linkerkant was oorspronkelijk een particuliere woning, maar werd opgenomen in de herberg na de Tweede Wereldoorlog. Vanaf het midden van de negentiende eeuw tot de jaren na de oorlog de winkel aan de rechterkant was een varkensvlees slagers en groenteboeren. Na de oorlog was het Lord Rayleigh Dairies voor de jaren of zo, en dan een wijnmarkt, voordat hij een Sue Ryder kringloopwinkel in de 1980s.The kringloopwinkel in 2009 en kort daarna een schoonheidssalon genaamd "Hair and Beauty Yaxley" gesloten hier geopend.

In 2008 werd de Spread Eagle omgedoopt tot 'Elements' en kort daarna werd het centrale restaurant gescheiden en werd het Manni, vervolgens Mezzo, gevolgd door Foody Food en vervolgens Tapestry, maar wordt nu bezet door restaurant Coles. De pub is sindsdien teruggekeerd naar de oorspronkelijke naam The Spread Eagle. In 2020 werd het echter na een gesloten periode geopend als Aka en Aziatisch restaurant na de versoepeling van de beperkingen na de covid-19-epidemie.De prentbriefkaarmening hieronder toont de Spread Eagle in de vroege 20e eeuw.

Spread Eagle Hotel, Early 20th Century.
bottom of page