top of page

Luister

! IMG_0786.jpg

Het stadsteken werd opgericht ter herdenking van het gouden jubileum van H M Koningin Elizabeth II en ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Rotary Club in 2002.

Het bord toont een van de Cressing Temple Barns om ons te herinneren aan onze links naar Cressing, de stichting van Newlands Street 'la newelande' door de Tempeliers. Het toont dan de steen en vuursteen 1333, de kerk van Sint-Niklaas, gebouwd in de tijd van de ridders hospitaaler, hoog boven Chipping Hill Forge en de omliggende gebouwen. De kop van een grijs graafpaard op het bord van de White Horse-pub lijkt op een gefotografeerd exemplaar dat voor de smederij wordt geschoeid en naar de stad Waldbrol wordt gestuurd. Het uitzicht op de green waar de eerste markt plaatsvond toont ook de nu gesloopte cottages. Het Barnardiston House kijkt uit op de groene omgeving. Een uitzicht op de drie gebogen rode bakstenen brug aan de onderkant van Moat Farm Chase herinnert ons aan de rivier de Brain slingert langs de rivier de Walk naar Newland Street.

Het onderste deel van de montage toont het stadhuis. Aan het rechtergedeelte van de winkel van Mondy, oorspronkelijk een 18e-eeuws vakwerkhuis en gestuukt huis met een karretje naar achteren en boogramen aan elke kant van de deuropening. Eindelijk toont de montage een postbus die zijn passagiers naar de Spread Eagle brengt.


Witham is een belangrijke tussenstop geweest, gelegen net als tussen Londen en Harwich en zes mijl van Maldon, ten tweede door belang voor Colchester in Essex. De stagecoach zaken bloeide in Witham met stalling voor maximaal 200 paarden rond de herbergen in Newalnd Street tot de komst van de spoorweg in 1843. Londen werd vervolgens toegankelijk in twee uur ten opzichte van zes met de bus.

Het schild hieronder toont het motto van de stad. 'Stage by Stage', waarin het belang wordt benadrukt dat de stagecoach hechtte aan de welvaart van Witham in de voorgaande eeuwen en het stadsembleem dat de rivieren, weidenteelt, wolhandel, geschiedenis, religies en connecties met Cressing Temple illustreert.
Het bord is ontworpen door Rotarian Roy Belsham, een gepensioneerde architect en AMD-constructeur Peter Ferns van het Butcher Partnership. De aannemer, Motief van Redhill, Surrey.


Bronnen: Roy Belsham; Witham & Countryside Society

! EL11-2004-0003.jpg
bottom of page