top of page

Luister

White Hart Hotel, Witham.

The White Hart Hotel


En de White Hart met een kraag en keten was het embleem van Richard II (1377-1399). Er wordt gedacht dat een deel van het hotel werd gebouwd als een herberg op ongeveer die tijd. Binnen is een aantal originele betimmering, niet later dan de 15e eeuw. Voor tweehonderd jaar was het de hoogste graad van alle Witham coaching herbergen en bleef een prominente Witham Hotel.

Het is veel veranderd en uitgebreid in opeenvolgende eeuwen. De decoratieve houtwerk aan de voorzijde is de 20e eeuw. In 1927 werd zijn hoek afgesneden onder een hoek wanneer de weg wordt verbreed Maldon samen met u. Sindsdien is het een prominente Witham Hotel is gebleven. De huidige hoofdingang van Newland Straat diende oorspronkelijk als de rijbaan aan de werf.

In de coaching dagen, voor de spoorwegen kwam dit Witham, vele bussen, namen bekend te drogen als 'The Defiance' en 'The Wellington', gestopt bij de White Hart. Na de spoorwegen kwam was er een paard 'bus' Welke wonden tussen de White Hart Hotel en het treinstation. De bestuurder was 'Bussy' Fenner, die zijn bijnaam kreeg van de bus reed hij.

Onderstaande postkaart toont de hotel voordat remodeling met een interessante reeks van de vroege 20e eeuw voertuigen buiten.

White Hart Hotel, Witham early 20th century.
bottom of page