top of page

Luister

Line drawing of Witham Town Hall.

Drinking Fountain

De Essex County Council Newland Street Conservation Area beoordeling en beheerplan beschreven het park met een 'sierwand-gemonteerde drinkfontein door S. Gambier Parry uit 1913. Het heeft aanbevolen om de grens van het beschermde gebied uit te breiden tot deze belangrijke open ruimtes'.


Oorspronkelijk genaamd 'The Recreation Ground' en later 'Maldon Road Park' werd het 'Witham Town Park' toen de Braintree District Council, gefinancierd door Heritage Lottery Fund, het park in 2008/9 opknapte.


Maurice Smith opgenomen in de jaren zestig 'Aantekeningen in schoollogboeken kunnen wijzen op gebeurtenissen die plaatsvonden in de stad. Dit voorbeeld is afkomstig uit het logboek van de National Girls School: '1913. 22 oktober. Vandaag om 3 uur waren alle kinderen naar het recreatiegebied gemarcheerd om getuige te zijn van de onthulling van de nieuwe fontein. Ze zongen 'Rule Britannia' en vervolgens werd de fontein onthuld door Miss Laurence. We keerden toen terug naar school en volgden gewone lessen. ' De drinkfonteininscriptie kan nog steeds worden gelezen:


DEZE FONTEIN IS HET HERDENKEN VAN DE GESCHENK VAN DE RECREATIEGROND AAN DE PAROJAERS VAN HUN IN HET JAAR 1901 DOOR EEN DIE WILT WORDEN BEKEND ALS VICAR'S VRIEND.


Het was pas in de jaren 1930 dat de donor werd onthuld als Tom Motion of Faulkbourne Hall.


De drinkfontein werd gerestaureerd, samen met de renovatie van de aangrenzende muur en vele andere verbeteringen in het verbeteringsprogramma 2008 van de Braintree District Council, gefinancierd door het Heritage Lottery Fund.


Bronnen: Witham & Countryside Society Bulletins; Janet Gyford; Maurice Smith.

Timber framing of Witham Town Hall.
bottom of page